Soorske (Classic)

Onze Classic is een amberkleurig, zacht bier. Door het gebruik van chocolade- en karamel gebrande mout krijgt het een aangename smaakvolle en intense smaak. Dit in combinatie met 3 verschillende soorten hop en een dry-hopping maakt van dit bier een echt eerste pareltje waar we dan ook zeer fier op zijn.
-- source: brewery website

general info
brewery: Brouwerij Anders!
contract brewery: Brouwerij Savio
alc. perc.: 8.00
date of first
brew:
2014
category: ?
website: http://brouwerijsavio.be/brouwerij/

brew info
 
bitterness: 32 EBU

storage info
no storage information available.

pouring info
no pouring information available.

ingredients
malt:
chocolade- en karamel gebrande mout
hop:
3 soorten
sugar:
Kandijsuiker
water:
.
yeast:
.

contributions (recent)
New photos added by user Geeroms Rudi — 14/05/2019 13:29
Created by user Geeroms Rudi — 14/05/2019 13:29

beer comments
Geeroms Rudi
Score:
Comments: Gekocht bij BakskeBier in Appels/Dendermonde op 16-12-2018. En thuis geproefd op 11-05-2019. Soorske (Classic) is een helder en amberkleurig biertje dat bij het uitschenken veel gebroken wit schuim produceert in een romig-mousige vorm. Het blijft sterk aan de glaswand kleven maar daarna zakt het in elkaar tot er nog slechts een ongeveer 3 mm fijn laagje overblijft. Middelmatige CO2 pareling met belletjes van een gemiddelde grootte.
HET AROMA:
is karamel-zoet, met wat banaan en rode bes, biscuit en karamel-mout en wanneer het glas bijna helemaal leeg is nog een metalig snufje.
DE SMAAK:
is ook karamel zoet maar vooral de chocolade- en koffie-mout vallen op.
HET MONDGEVOEL:
Soorske (Classic) geeft een medium body met een klein bitterdroogje en een licht olie-achtige textuur en een normale koolzuurgas prikkeling. Het is een harmonieus biertje.
DE NASMAAK:
vloeit lang uit en is licht plakkerig, het karamelzoete neigt hier wat meer naar honing, de koffiemout is ook nog van de partij, verder een kruidige pepertoets en op het laatst een licht droogje.
HET VERDICT:
Soorske (Classic) is een zoet donker biertje waar de chocolade- en koffie-mout toch niet al te veel in de pap te brokken hebben, op het laatst komt er wel nog wat gist mee uit de fles maar dit beïnvloed de smaak of nasmaak niet al te erg, juist een licht droogje krijg je dan extra.
In list: tasted beers
last login:
28/05 19:47
created: 14/05/2019 13:34

Did you find a mistake or do you have information you wish to share? Please let us know.