Jurist Tripel Gold

Jurist GOLD is het eerste bier ontwikkeld door BBB. De merknaam JURIST is een samentrekking van de namen van beide brouwers: Jurgen en Chris waar nog een “t” aan toegevoegd werd om het geheel beter te laten klinken. Deze “t” van Toevoeging vind je in al onze bieren, omdat ook wij, net als u, zoeken naar die meerwaarde in bier. Deze GOLD is een stevige tripel met “GOUD”blonde kleur en uitgesproken kruidig karakter door het gebruik van 2 specifieke kruiden in deze tripel. Het bier is volmoutig gebrouwen, dus zonder gebruik te maken van suiker in de hoofdvergisting. Aangezien het bier niet gepasteuriseerd noch gefilterd werd, behoudt het zijn karakter dat de brouwers eraan meegaven. Verwacht dus een kruidig, licht natuurlijk troebel bier met volle moutsmaken in uw bijpassend glas. Het bier wordt gebrouwen met 3 verschillende mouten, wordt verder 4 keer gehopt met 3 verschillende hopsoorten, en zoals reeds gezegd, 2 specieke kruiden.
-- source: brewery website

general info
brewery: d’Oude Maalderij
contract brewery: Better Beer Brewers
alc. perc.: 7.90
category: triple
website: https://www.better-beer-brewers.com/index.html

brew info
fermentation in bottle: yes
filtered: no
pasteurized: no
 
color: 16 EBC
bitterness: 32 EBU

storage info
storage method: standing

pouring info
pouring temperature: 10 - 12 °C

ingredients
malt:
3 verschillende soorten
hop:
3 verschillende soorten
herbs:
Jeneverbes en kardemom
sugar:
.
yeast:
.

contributions (recent)
New photos added by user Geeroms Rudi — 11/02 14:33
Created by user Geeroms Rudi — 11/02 14:32

beer comments
Geeroms Rudi
Score:
Comments: Gekocht in de Carrefour te Middelkerke op 16-06-2019 tijdens het festival 'Bier aan zee'. En thuis geproefd op 25-01-2020.
Jurist tripel Gold wordt door brouwerij D’Oude Maalderij gebrouwen voor de Better Beer Brewers uit Izegem.
Het is een wazig licht amber gekleurd bier dat veel schuim produceert in een romige-moussige vorm. Je ziet veel CO2 pareling met grootte bellen. Het schuim zakt in elkaar tot er nog een fijn dun laagje meer overblijft.
HET AROMA:
Zoetig, mout, zeepachtig, jeneverbes en koriander en een alcoholtoets.
DE SMAAK:
Is wat bitterig, zoet, krieken, peer, pruim, vijg, karamelmout, een houttint, jeneverbes en koriander en een lichte jenever-alcohol tint. Het zeepsop is ook nog aanwezig.
HET MONDGEVOEL:
Volle body met wat prikkelend koolzuurgas.
DE NASMAAK:
Vloeit tamelijk lang uit, vooral het bittere, is verder zoetig met iets van zoethout, krieken, vijg, een houttint, jeneverbes en een lichte jenever toets
HET TOTAALGEVOEL:
Een complex biertje
HET VERDICT:
Een verrassend en fris biertje, je zou denken dat het met een champagnegist gemaakt is, toch geen allemansbier denk ik. Dat zeeparoma zal voor sommigen de pret toch bederven.
In list: tasted beers
last login:
25/09 11:17
created: 11/02 14:34

Did you find a mistake or do you have information you wish to share? Please let us know.