Enfant Terriple D'Hiver Whisky infused on oak

Brouwer Luc Vermeersch komt elk jaar wel met een verrassing op de proppen en koos er ditmaal voor om zijn succesvolle tripelbier een twist te geven. Een blond winterbier met beperkte oplage en de naam “Enfant Terriple d’Hiver” is het resultaat. “De tripel rijpte op kruiden en eik", vertelt Luc. “Daarna werd ook whisky aan het bier toegevoegd. Voor dat laatste werkten we samen met Filliers Distillery uit Deinze. De fijne smaak van hun godendrank geeft aan ons winterbier een zeer mooie, warme gloed.”
-- source: https://www.hln.be/oostkamp/

general info
brewery: Brouwerij De Leite
alc. perc.: 8.80
category: winter beer
website: https://www.deleite.be/nl/

brew info
no brew information available.

storage info
no storage information available.

pouring info
pouring temperature: cool

ingredients
malt:
Gerstemout en tarwemout
hop:
.
herbs:
.
other:
Haver en rijst
sugar:
.
water:
.
yeast:
.

contributions (recent)
New photos added by user Geeroms Rudi — 24/03 20:58
Created by user Geeroms Rudi — 24/03 20:47

beer comments
Geeroms Rudi
Score:
Comments: Besteld op 1-03-2021 bij Poseidon Beers en thuis gebracht door Sander op 2-03-2021. Dan thuis geproefd op 20-03-2021.
Enfant Terriple D'Hiver Whisky infused on oak word gebrouwen door brouwerij De Leite uit Oostkamp. Brouwer Luc Vermeersch komt elk jaar wel met een verrassing en ditmaal besliste hij om zijn succesvolle tripelbier een twist te geven. Hij liet hem ondermeer rijpen op kruiden en eik en er werd daarna whisky van Filliers Distillery aan toegevoegd.
ENFANT TERRIPLE D'HIVER WHISKY INFUSED ON OAK is een wazig goudblond bier dat bij het uitschenken slechts weinig wit schuim produceert bijna geheel bestaande uit grove bellen, het blijft wel sterk aan je glaswand kleven maar slaat vervolgens neer tot een fijn dun laagje van ongeveer 1 mm dikte. Er parelen maar weinig fijne CO2 belletjes omhoog. Op de bodem van het flesje blijft nog een gistdepot achter.
HET AROMA:
Zoetig, licht hopbitter, citrus, mout, een florale hoptint en een houttoets.
DE SMAAK:
Zoet, een houtige tint en wat whiskytoetsen.
HET MONDGEVOEL:
Volle body met een ietwat stoffige textuur en een medium koolzuurprikkel.
DE NASMAAK:
Vloeit wat uit, is zeer licht plakkerig, zoet, ietwat hopbitter, een houttoets en een whiskytoets. Op het eind ontwaar je nog een lichte droge tint.
HET TOTAALGEVOEL:
Een harmonieus bier.
HET VERDICT:
Eigenaardig om dit een winterbier te noemen, het is inderdaad een tripel met whisky aan toegevoegd. Ondanks dat er kruiden gebruikt zijn als ‘dryherbing’ ontdek je die toch niet in de smaak. De whisky komt ook slechts eens piepen als het bier al wat warmer geworden is, de smaak van de whisky echter kan je dan wel goed onderscheiden. Dit is een gewoon biertje met wat whisky bij, ik zou het niet te koud drinken.
In list: tasted beers
last login:
14/04 23:03
created: 24/03 21:00

Did you find a mistake or do you have information you wish to share? Please let us know.